نحوه تعویض فیلتر جاروبرقی

نحوه تعویض فیلتر جاروبرقی

نحوه تعویض فیلتر جاروبرقی

همیشه یک رابطه‌ی مستقیم بین تمیزی فیلتر جاروبرقی و قدرت مکش آن وجود دارد و هر چه فیلتر جاروبرقی تمیزتر باشد، قدرت مکش آن نیز بیشتر خواهد بود. در واقع به ازای هر بار استفاده از جاروبرقی فیلتر آن بیشتر مسدود خواهد شد و همین گرفتگی منافذ فیلتر، باعث کاهش قدرت مکش جاروبرقی می‌شود. در این مطلب قصد داریم که نحوه تعویض فیلتر جاروبرقی را با هم بررسی کنیم و شما را با انواع فیلترآشنا نماییم. اگر جاروبرقی خود را بررسی کرده باشید، متوجه شده‌اید که هر دستگاه جاروبرقی دارای چندین فیلتر مختلف است، که هم جنس آنها و هم محل قرارگیری آنها متفاوت است. می‌توان گفت که مهم‌ترین و موثرترین فیلترهمان فیلتر خروجی هوا و فیلتر محافظ موتور است. بنابراین لازم است که بعد از چند بار استفاده، حتماً نسبت به بررسی وضعیت فیلترها و تمیز کردن آنها اقدام نمایید، تا باعث کاهش قدرت مکش دستگاه نگردد.

انواع فیلتر جاروبرقی

فیلتر محافظ موتور؛ همانطور که می‌دانید در محفظه‌ی داخلی دستگاه کیسه‌ی گرد و خاک تعبیه شده است. این کیسه بسته به نوع جاروبرقی امکان دارد از نوع دایمی یا یکبار مصرف باشد و در هر صورت مکانی است برای جذب گرد و خاک. کیسه‌ی گرد و خاکی که در محفظه‌ی جاروبرقی تعبیه شده است، گرد و خاک را به صورت 100% جذب نخواهد کرد و همیشه مقداری گرد و غبار در محفظه‌ی داخلی دستگاه می‌ماند و به قسمت‌‌های مختلف مانند موتور و ... نفوذ خواهد کرد. فیلتری که در پشت کیسه‌ی جاروبرقی قرار دارد به همین منظور طراحی شده و از ورود گرد و غبار به قسمت موتور جلوگیری می‌کند. در واقع نفوذ گرد و غبار به داخل موتور می‌تواند آسیب‌های جدی به موتور وارد کند و علاوه بر کاهش دادن قدرت مکش باعث سوخته شدن آن گردد.

فیلتر خروجی هوا؛ فیلتر خروجی هوا یکی دیگر از فیلترهایی است که نقش مهمی در تعیین قدرت مکش جاروبرقی دارد. این فیلتر معمولاً قابل شستشو بوده و امکان خشک کردن و استفاده‌ی مجدد را دارد. فیلترهای خروجی هوا در قسمت پشتی دستگاه و درست در محل خروجی هوا به کار رفته‌اند، در واقع این فیلترها به صورت آکاردئون و تو در تو طراحی شده‌اند و در واقع در نتیجه‌ی در هم تنیده شدن الیاف‌های فایبرگلاس، فایبرنانو، پوشال و حصیر و ... درست خواهند شد. این فیلترها با قابلیت چین خوردگی و تاشدگی که دارند می‌توانند در مساحت کمی جاسازی شوند. حجم زیاد این فیلترها باعث می‌شود تا ظرفیت فیلتر هپا افزایش یافته و میزان جذب گرد و خاک در آنها افزایش یابد.

این فیلتر معمولاً ذرات معلق گرد و غبار و آلاینده‌ها را جذب کرده و مانع از انتشار آنها خواهد شد، به همین دلیل بعد از چند بار استفاده حتماً باید نسبت به گردگیری کردن یا شستشوی آن اقدام کرد. با شستشوی فیلتر خروجی هوا و خشک کردن آن می‌توان مجدد از آن استفاده کرد و مانع از افت قدرت مکش جاروبرقی شد.

زمان مناسب تعویض فیلتر جاروبرقی

زمان مناسب برای تعویض فیلتر جاروبرقی زا نمی‌توان به صورت دقیق مشخص کرد. در واقع زمان مناسب تعویض فیلتر جاروبرقی به میزان استفاده‌ی شما از جاروبرقی بستگی دارد و هر چه بیشتر از جاروبرقی استفاده شود، فیلترها زودتر کثیف شده و منافذ آنها سریع‌تر مسدود خواهد شد و در نتیجه باید نسبت به تعویض یا تمیز کردن فیلتر اقدام کرد و برعکس. متاسفانه یکی از ضعف‌هایی که در مورد جاروبرقی وجود دارد، عدم نشانگر برای پر بودن فیلتر می‌باشد . در واقع تنها نشانگری که برای جاروبرقی وجود دارد، نشانگر پر بودن کیسه‌ی گرد و خاک است و نمی‌توان از این نشانگر برای پی بردن به وضعیت فیلترها استفاده کرد. بنابراین نمی‌توان به صورت دقیق معیاری برای تعیین زمان تعویض فیلترها در نظر گرفت. به طور کلی با توجه به تحقیقات صورت گرفته می‌توان زمان مناسب تعویض یا تمیز کردن فیلتر را حدود 6 ماه در نظر گرفت. بنابراین برای جلوگیری از افت قدرت مکش دستگاه و استهلاک زودهنگام آن باید بعد از 6 ماه استفاده از جاروبرقی فیلتر را تمیز کرد، تا ظرفیت فیلتر و قدرت جذب آن افزایش یابد.

بعد از اینکه برای مدتی طولانی از جاروبرقی استفاده کردید، زمان آن می‌رسد که نسبت به بررسی وضعیت فیلترها اقدام کنید. با مشاهده‌ی چشمی فیلتر و بررسی رنگ آن می‌توان به مسدود شدن ظرفیت آن پی برد. در واقع فیلترهای خروجی هوا که از نوع هپا یا میکروفایبرنانو هستند، سفید رنگ هستند وتغییر رنگ آنها نشانه‌ی مسدود شدن منافذ و زمان تعویض یا گردگیری کردن فیلترهاست. اگر رنگ فیلتر از سفید به خاکستری تغییر پیدا کرد، زمان مناسبی برای گردگیری کردن یا شستشوی فیلتر است. معمولاً برای گردگیری کردن فیلترها از کمپرسور هوا و پمپ باد استفاده می‌شود و اگر این موارد در دسترس نبود، می‌توان از سشوار استفاده کرد. این دستگاه‌ها به راحتی فیلتر را گردگیری خواهند کرد، بدون آنکه نیازی به شستشوی آن باشد. البته بسیاری از افراد با شستشوی فیلتر، آن را تمیز خواهند کرد که در این حالت باید تا خشک شدن کامل فیلتر صبر کرد، سپس مجدداً فیلتر را در جایگاه خود قرار داد و دستگاه را روشن نمود.

نحوه تعویض فیلتر جاروبرقی

نحوه تعویض فیلتر جاروبرقی

برای تعویض فیلتر خروجی هوا باید ابتدا گیره درپوش فیلتر هپا را به سمت بیرون بکشید، تا درپوش فیلتر هپا از وضعیت قفل خارج شده و باز گردد. سپس فیلتر هپا را بردارید و آن را گردگیری کنیدیا بشویید. در صورت شستن فیلتر هپا حتماً آن را خشک کرده سپس دوباره در جایگاه خود نصب کنید. دقت کنید که جاروبرقی را بدون فیلتر روشن نکنید، تا باعث خراب شدن دستگاه نگردد. برای تعویض کردن فیلتر محافظ موتور ابتدا لازم است که دستگاه را خاموش کنید و دوشاخه را از پریز برق بیرون آورید. سپس درب مخزن را با کشیدن قفل درب به سمت بالا باز کنید و کیسه‌ی گرد و خاک را بردارید، تا به فیلتر محافظ موتور دسترسی پیدا کنید. فیلتر محافظ موتور را از نگه‌دارنده‌ی آن بیرون آورید و فیلتر را با آب سرد بشویید و منتظر بمانید تا خنک شود. سپس مجدداً فیلتر را در جایگاه خود قرار دهید و در صورت نیاز جاروبرقی را روشن نمایید.

دیدگاه ها
دیدگاه های این محصول
علیرضا اهری ۲۱ فروردین ۱۴۰۱ (5)
سلام ببخشید فیلترهای جاروبرقی کلا قابلیت شستشو دارند یا خیر؟
پشتیبانی ناسا الکتریک ۲۱ فروردین ۱۴۰۱
سلام و درود فیلترهای از نوع هپا و میکروفایبرنانو و فیلترهای زغالی و ... کلاً قابل شستشو هستند و می‌توانید بعد از هر بار شستن، آنها را کاملاً خشک کرد و مجدداً از آنها استفاده کرد.
ارسال دیدگاه
Captcha
عضویت در خبرنامه

از آخرین اخبار و محصولات ناسا الکتریک پیش از دیگران مطلع شوید و از تخفیف های داغ خبردار شوید.