
طرز تهیه رب گوجه با مخلوط کن
رب گوجه از چاشنیهای بسیار محبوب است که شهرت جهانی دارد و محبوبیت بیش از اندازهی آن به دلیل رنگ و طعم خاصی است که به غذا میبخشد. یکی از روشهای تهیهی رب خانگی استفاده از مخلوط کن میباشد. فصل تابستان به آبِ لیمو گرفتن و تهیهی رُب خانگی شهرت دارد و تقریباً در اکثر خانهها بساط درست کردن این خوراکیهای طبیعی و تازه پابرجاست. اگر شما هم تصمیم دارید که رُب خانگی تهیه کنید، حتما از مخلوط کن کمک بگیرید، که علاوه بر سریع پیش بردن فرایند تهیه رب، بسیار بهداشتی و تمیز میباشد. البته براخی از افراد از دیگر لوازم خانگی مانند خردکن و چرخ گوشت و ... نیز استفاده میکنند، که در این میان مخلوط کن بهترینِ آنهاست. در ادامه مراحل تهیه رب گوجه با مخلوط را بررسی خواهیم کرد، با ما همراه باشید.
1-برای درست کردن رب گوجه فرنگی باید ابتدا ساقه گوجهها را بگیرید و آنها را به خوبی بشویید. سپس گوجهها را نصف کنید و آنها را داخل قابلمهای مناسب بریزید. سپس قابلمه را بر روی حرارت ملایم بگذارید، تا گوجهها کمی نرم شده و آب گوجه فرنگیها دربیاید. این کار باعث میشود تا پوست گوجهها به راحتی جدا شود. بعد از اینکه گوجهها کمی نرم شدند، اکنون نوبت آن است که آنها را از صافی عبور دهیم، تا دانهی گوجه جدا شود و مخلوطی یکدست بدست آید. سعی کنید که حتماً دانهی گوجه را از سس جدا کنید، چرا که اگر دانهی گوجه داخل آن باشد هنگام مخلوط شدن دانه خرد شده و باعث تلخ شدن رب و حتی کپک زدن زودهنگام آن خواهد شد.
این نکته را در نظر داشته باشید که حتماً به ازای هر 4 کیلو گوجه 1 کیلو رُب گرفته میشود و البته این در شرایطی است که گوجه فرنگیها گوشتی باشند نه آبکی.
2-بعد از اینکه گوجهها را از صافی گذراندید، مقداری گوجه را متناسب با ظرفیت پارچ مخلوط کن داخل مخلوط کن بریزید، تا گوجهها کاملاً له شوند. اگر حجم گوجههای شما زیاد باشد ناچار خواهید بود که چند بار از مخلوط کن استفاده کنید. سعی کنید برای جلوگیری از وارد آمدن آسیب به دستگاه در فواصل زمانی مشخص و با فاصله دستگاه را روشن کنید. پیشنهاد میشود که بعد از اینکه گوجه را داخل مخلوط کن ریختید، حتماً آن را دوباره از صافی بگذرانید تا تفالهی آن جدا شده و آب گوجه به صورت کامل جدا گردد.
3-در این حالت دوباره آب گوجهی گرفته شده را داخل قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم بگذارید، سپس به ارامی آب گوجه را هم بزنید. این کار را تا زمانی که آب گوجه کاملاً گرفته نشده ادامه دهید و آب گوجه تبخیر گردد. در این مرحله هرگز درب قابلمه را روی آن نگذارید، چرا که باعث تولید بخار و ریخته شدن آب به قابلمه میگردد. در آخرین مرحله پخت رب و زمانی که آب کاملاً تبخیر شده، گاز را خاموش کنید و و مقداری نمک به رب اضافه نمایید. سپس منتظر بمانید تا رُب خنک گردد و آن را داخل ظرفهای مناسب بریزید.
نکاتی برای جلوگیری از کپک زدن رُب گوجه
از آنجایی که رُب خانگی فاقد مواد نگهدارنده است احتمال دارد صرف مدت زمان کمی کپک بزند و خراب شود. بنابراین لازم است چند نکتهی ساده را رعایت کنید. یکی از نکاتی که باید رعایت کرد، جدا کردن دانهی گوجه فرنگی و پوست آن است؛ پس حتماً دانه و پوست و تفالهی گوجه را از آب آن جدا نمایید. همچنین سعی کنید که رب گوجه را تا قبل از غلیظ شدن کامل از روی حرارت برندارید، چرا که اگر رب گوجه شُل و آبکی باشد بسیار زودتر کپک میزند. نکته آخر اینکه حتماً رب گوجه را داخل ظرفی در بسته و محکم بریزید و پس از هر بار استفاده دوباره درب ظرف را محکم ببندید، تا امکان ورود هوا به داخل ظرف وجود نداشته باشد.
یکی دیگر از روشهای جلوگیری از کپ زدن رُب گوجه این است که روی رُب یک قاشق روغن زیتون بریزید، تا هوا راهی برای نفوذ به داخل رُب نداشته باشد و در نتیجه کپک نزند. توصیه میشود که برای تهیه رُب غلیظ و با کیفیت از گوجههایی گوشتی استفاده کنید و هرگز از گوجه کپک زده و خراب استفاده نکنید؛ چرا که باعث خراب شدن طعم رب خواهد شد.
اگر با رعایت موارد بالا باز هم رب دچار کپک گرفتگی شد، حتما قسمت کپک زده را بردارید و یک لایه روغن بر روی سطح رب بریزید، تا از رسیدن اکسیژن به رب جلوگیری شود.
یا اینکه رب را در فریزر نگهداری کنید.