
نکات مهم برای خرید همزن کاسه دار
همزن برقی وسیلهای است که برای هم زدن و مخلوط کردن یکدست و روان مواد اولیه به کار میرود. از انواع همزنهای موجود میتوان به همزن دستی یا همان همزن بدون کاسه اشاره کرد و با کمک آن میتوان خمیر لازم برای تهیه پیتزا، نان و شیرینی و... را تهیه کرد و همچنین با استفاده همزن انواع مواد غذایی را هم زد. هم زدن خامه و زدن تخم مرغ و زدن آرد و کره و تهیه سوسیس و ... از دیگر کارآیی ها و استفادههای همزنهای برقی و دستی است. همزنها انواع مختلفی دارند، از قاشق و چنگال گرفته تا انواع همزنهای دستی و برقی کاسه دار، که البته کارآیی و کاربرد همزنهای برقی کاسه دار چرخشی با همزن دستی قابل مقایسه نیست.
خوشبختانه استفاده از همزنهای برقی کاسه دار بسیار آسان بوده و جهت استفاده آسانتر ابعاد این دستگاه هر ساله کوچکتر و کوچکتر شده است. به دلیل سهولت استفاده از این دستگاه حتی افراد مبتدی نیز میتوانند با کمک همزن برقی انواع کیکهای خوشمزه را در خانه تهیه کنند.
همزن دستی
همزن دستی یکی از انواع همزنهاست که برای استفاده از آن باید همزن را در دست نگه داشت، با اینکه کار هم زدن مواد توسط دست صورت نمیگیرد اما از آن جهت که باید همزن را در دست نگه داشت تا کار هم زدن انجام شود به آن همزن دستی گفته میشود. همزنهای دستی معمولاً دارای دو نوع پره همزن هستند، که یکی از آنها برای هم ورز دادن خمیر و دیگری برای هم زدن مواد به کار میرود. همزنهای دستی بدون پایه هستند و کار کردن با آنها امکان دارد کمی باعث خستگی شود. همچنین باید موادی را که میخواهید هم بزنید باید داخل کاسهای مجزا بریزید، چرا که همزن دستی کاسه اختصاصی ندارد. یکی دیگر از تفاوتهای همزن دستی با همزن برقی کاسه دار در توان و قدرت موتور است، معمولاً همزنهای دستی توان و قدرت پایینتری نسبت به همزنهای برقی حرفهای دارند. همزن دستی بدون کاسه بیشتر برای کارهای ساده و شخصی به کار میرود.
همزن برقی کاسه دار
در مقابل همزن دستی، همزن برقی را داریم. همزن برقی کاسه دار که برای مصارف حرفهای و خانگی به کار میرود دارای پایه و کاسهای اختصاصی میباشد. کار کردن با این همزن بسیار ساده بوده و برای استفاده از آن نیازی به دست نخواهد بود. چرا که همزن و میلههای آن توسط پایه یا بدنه اصلی دستگاه محکم شدهاند و همچنین کاسهای با ظرفیت مشخص در زیر میلههای همزن قرار دارد، که معمولاً از جنس استیل بوده و از اتسحکام بالایی برخوردار میباشد. توان مصرفی این نوع همزنها بالا بوده و ای این جهت قدرت بالایی در هم زدن مواد غذایی دارد و همه چیز را در مدت زمانی کوتاه به خوبی هم میزند و مخلوط میکند. سه نوع همزن مختلف با شکل مختلف و البته کارآیی متفاوت به همراه همزن برقی کاسه دار عرضه میشوند، که شامل همزن تخت برای مخلوط کردن و هم زدن مایه و خمیر، همزن مفتولی برای هم زدن خامه و سفیده تخم مرغ و چنگک برای ورز دادن خمیر میشود.
نکات مهم برای انتخاب یک همزن برقی خوب
توان دستگاه
توان مصرفی یکی از ویژگیهایی است که برای تمام لوازم خانگی برقی و همزنها نیز تعریف شده است. در واقع توان یک دستگاه به میزان قدرت دستگاه اشاره دارد و توانایی و سرعت انجام کار را معرفی میکند. هر چقدر توان مصرفی یک همزن بیشتر باشد، قدرت همزن نیز در هم زدن و مخلوط نمودن مواد غذایی بیشتر خواهد بود. توان بالاتر یک دستگاه باعث میشود تا بر اثر استفاده طولانی مدت فشار کمتری به آن وارد شود. همزنهای دستی یا همزن معمولی دارای توان 300 وات به بالا و همزنهای برقی کاسه دار نیز از توان 800 وات بهره میبرند.
سرعت و قابلیت تنظیم سرعت
یکی دیگر از ویژگیهای مهم در همزن کاسه دار حرفهای میزان سرعت و قابلیت تنظیم سرعت است. معمولاً همزنهای حرفهای سطح سرعتهای مختفی پشتیبانی میکنند، چرا که مواد غذایی مختلف برای هم زدن به سرعت متفاوتی نیاز دارند. سرعت پایین یا کند، مواد را به آرامی هم میزند و این هم زدن آرام مانع از ریخت و پاش مواد داخل کاسه به بیرون خواهد شد. سرعت بالاتر برای هم زدن مواد سفت و سخت به کار میرود و معمولاً در مدت زمانی کوتاه همه چیز را کامل هم میزند. هر چه سرعت همزن بالاتر باشد معمولاً صدا همزن نیز بیشتر خواهد بود.
ظرفیت و اندازه کاسه
ظرفیت کاسه در همزنهای کاسه دار اهمیت زیادی دارد، معمولاً ظرفیت کاسه با تعداد افراد خانواده و کاربری همزن دارد. ظرفیت کاسه همزن معمولاً از 2 لیتر شروع میشود برای خانوادههای کم جمعیت، 6 یا 7 لیتر برای خانوادههای پرجمعیت. پس هنگام خرید همزن برقی با توجه به نیاز خود و تعداد افراد خانواده ظرفیت مناسب کاسه را تعیین کنید. البته همزنهای برقی حرفهای معمولا از ظرفیت بالای 6 لیتر برخوردارند.
جنس کاسه همزن برقی نیز بهتر است از استیل ضد زنگ باشد، چرا که کاسه در تماس مستقیم با مواد غذایی خواهد بود و اگر کیفیت جنس آن زنگ نزن نباشد، بر روی طعم و مزه مواد غذایی تاثیر خواهد گذاشت و به علاوه کاسه نیز بر اثر استفاده طولانی از کیفیتش کم نمیشود و میتوان سالهای زیادی از آن استفاده کرد.
میلههای همزن و جنس آنها
یکی از دیگر ویژگیهای مهم در خرید همزن برقی توجه به نوع میلهها و جنس آنها میباشد. معمولاً انواع میله یا پرهای که به همراه همزن برقی عرضه میشود، شامل انواع میلههای همزن تخت، مفتولی و چنگک میشود. بهترین جنسی که برای میلههای همزن در نظر گرفته شده، جنس استیل ضد زنگ است. جنس و استحگام میلههای همزن اهمیت زیادی دارد، چرا که امکان دارد بر اثر استفاده زیاد یا مخلوط کردن و هم زدن مواد سخت میله شکسته شود و یا کیفیتش را از دست بدهد و دچار خط و خراش و زنگ زدگی شود. پس هنگام خرید همزن برقی کاسه دار باید به جنس میلهها و نوع آنها دقت کنید.
سری میله تخت برای مخلوط کردن مایه و خمیر و درست کردن انواع مخلوط کیک و خمیر و مایهها و سری همزن مفتولی برای زدن خامه و تخم مرغ و سری چنگک یا خمیر زن نیز برای ورز دادن خمیر به کار میرود. بعضی از همزنهای برقی کاسه دار حرفهای دارای هر سه نوع میله های همزن هستند و کارآیی حرفهای و راحتی دارند. بنابراین توصیه میشود که اگر قصد خرید همزن حرفه ای دارید، حتماً همزن برقی کاسه دار بخرید تا از تمامی امکانات آن برخوردار شوید. معمولاً همزن های برقی کاسه دار سه سَری همزن(مخلوط کن،همزن و چنگک خمیرزن) دارند و این در حالی است که همزنهای بدون کاسه معمولاً دو سَری همزن (خمیرزن و همزن) دارند.
در این راهنمای خرید همزن برقی ابتدا تعریف دقیقی از همزن برقی و کاربرد آن ارائه دادیم. بعد از آشنایی با همزن و کارکرد آن، انواع همزن برقی را از نظر ساختار بررسی کردیم، که به دو دسته همزن برقی کاسه دار و همزن برقی بدون کاسه تقسیم میشود. در ادامه نکات مهم در خرید را بررسی کردیم، که شامل توان مصرفی، تعداد و نوع میلههای همزن، جنس کاسه و ظرفیت آن، قابلیت تنظیم سرعت و تعداد سرعت و ... میشود. ناسا الکتریک به عنوان تولید کننده انواع لوازم خانگی برقی آشپزخانه، انواع همزن برقی کاسه دار و بدون کاسه را با کیفیت بالا و امکانات پیشرفته عرضه کرده است.
طرز استفاده از همزن برقی کاسه دار
https://www.nasa-electric.com/Mixer
مراجعه کنید.