مشکلات رایج در همزن برقی

مشکلات رایج در همزن برقی

چرا از همزن برقی استفاده کنیم؟

همزن برقی یا میکسر وظیفه‌ی مخلوط کردن، ترکیب کردن، غلیظ کردن انواع مواد خشک و تر را بر عهده دارد. فرقی نمی کند که شما یک سرآشپز حرفه‌ای هستید یا یک آشپز تازه وارد، در هر صورت شما به یک وسیله برای مخلوط کردن و میکس کردن نیاز دارید و در این حالت هیچ چیز جای یک میکسر را نمی گیرد. انواع همزن برقی موجود در بازار به دو دسته‌ی همزن کاسه دار و همزن دستی تقسیم می‌شوند. همزن دستی برای استفاده نیاز به دست دارد و این در حالی است که همزن کاسه دار دارای پایه بوده و استفاده از آن نیازمند گرفتن با دست نیست و می‌توان به راحتی آن را روی میز یا پایه قرار داد. کاربرد همزن تنها به درست کردن کیک و شیرینی محدود نمی‌شود؛ بلکه برای خامه زنی و زدن سفیده تخم مرغ، تهیه ی خمیر کوکی و سس و ... از همزن استفاده می‌شود.

همزن برقی بدون کاسه یا همزن برقی کاسه دار

همزن دستی بدون کاسه بیشتر برای هم زدن تخم مرغ، تهیه‌ی کیک ساده، مخلوط کردن مواد مختلف و ... استفاده می‌شود و این در حالی است که همزن برقی کاسه دار علاوه بر این موارد، برای تهیه‌ی حجم زیادی از خمیر و ... نیز کاربرد دارد. یعنی با همزن برقی کاسه دار می‌توان خمیر لازم برای کوکی و خمیر کیک و پیتزا و نان و ... به میزان زیادی تهیه نمود. بنابراین کاربرد همزن برقی دستی محدودتر است و اگر می‌خواهید حرفه‌ای تر و راحت تر آشپزی کنید حتما همزن کاسه دار در اولویت قرار دهید.

همچنین همزن برقی دستی فضای بسیار کمی می‌گیرد و به فضای زیادی احتیاج ندارد ولی همزن برقی کاسه دار فضای بیشتری برای نگهداری و استفاده می‌خواهد. به علاوه همزن برقی کاسه دار به دلیل پایه‌ای که دارد به راحتی بر روی میز یا هر مکان دیگری قرار می‌گیرد و مورد استفاده واقع می‌شود؛ اما همزن دستی را باید با دست نگه داشت و تا زمانی که مواد به خوبی میکس شوند باید وزن همزن را تحمل کرد.

نکته؛ بر روی همزن برقی پیچ کنترل سرعت تعریف شده که به منظور تنظیم سرعت دستگاه به کار رفته است. به منظور بهتر هم زدن مواد و بهتر مخلوط شدن بهتر است که از سرعت کم همزن شروع کنید و به تدریج سرعت را افزایش دهید.

تنظیم فاصله‌ی همزن برقی کاسه ای

مشکلات رایج در همزن برقی؛ هنگام کار کردن با همزن برقی زمانی که متوجه می‌شوید که مواد به خوبی با هم ترکیب و میکس نمی‌شوند و یا صدای آزار دهنده‌ی برخورد کاسه و تیغه‌ی همزن را می‌شنوید باید فوراً دست به کار تنظیم مجدد فاصله‌ی همزن از کاسه شوید. این مورد از اشکالات همزن برقی است که امکان اتفاق افتادنش زیاد است. دقت داشته باشید که بهترین نوع تنظیم همزن زمانی است که تیغه‌ی همزن کمترین برخورد را با کف کاسه داشته باشد.

برای تنظیم کردن مجدد فاصله ی همزن کاسه دار باید ابتدا سرعت را بر روی کمترین سرعت یعنی صفر قرار دهید، سپس همزن را از پریز برق بکشید و سر موتور همزن یا بازوی همزن را به سمت بالا هدایت کنید. تیغه‌ی همزن اگر به کف کاسه برخورد می‌کند، باید پیچ را در خلاف جهت عقربه‌های ساعت بچرخانید، تا میله‌ی همزن به سمت بالا حرکت کند و دیگر خبری از برخورد کاسه و میله نباشد.

اگر میله‌ی همزن بسیار بالا بود و باعث شد که دیگر مواد به خوبی مخلوط نشوند، باید پیچ را در جهت عقربه‌های ساعت چرخاند و میله را به سمت پایین حرکت داد تا در مکان مناسب خود قرار گیرد و نه به کاسه برخورد نکند و نه آنقدر بالا باشد که از ترکیب شدن و مخلوط شدن یکدست مواد جلوگیری نماید.

چرا همزن برقی روشن نمی‌شود

مشکلات رایج در همزن برقی؛ یکی از اشکالات همزن برقی وجود دارد، روشن نشدن همزن است. به هر حال امکان دارد گاهی با مشکل روشن نشدن همزن برقی مواجه شوید. روشن نشدن همزن برقی امکان دارد به چند دلیل مختلف باشد، یا پریز برق ندارد یا دو شاخه و سیم رابط مشکل دارند یا کلید خراب است یا موتور کاملاً سوخته و از بین رفته و یا موتور سالم است ولی اجزای آن با هم ارتباط ندارند.

چرا پره های همزن به آرامی می چرخند

مشکلات رایج در همزن برقی؛ چرخش آرام پره‌های همزن یکی دیگر از اشکالات همزن است، که امکان دارد به دلیل الکتریکی یا حتی مکانیکی باشد. یکی از این دلیل‌ها نیم سوز بودن موتور است، که خود این مشکل نیز از آرمیچر یا قطب‌ها نشات می‌گیرد.

نیم سوز بودن موتور با تولید جرقه‌های زرد و نارنجی برابر است، هر گاه شاهد تولید جرقه از زغال‌ها بودید به این معناست که موتور نیم سوز شده است. البته این مشکل بیشتر در موتورهای یونیورسال دیده می‌شود که این نوع موتورها مشکلات زیادی دارند و یکی از آنها عدم قدرت کافی می‌باشد. همچنین این موتورها بسیار سریع داغ می‌شوند و در نتیجه‌ی این داغ شدن بوی سوختگی نیز ایجاد و پخش می‌کنند. همین بوی سوختگی هم می‌تواند یکی دیگر از اشکالات همزن به حساب بیاید.

علت بوی سوختگی همزن برقی چیست؟

مشکلات رایج در همزن برقی؛ بوی سوختگی همزن امکان دارد به دو دلیل متفاوت باشد، یا بیش از اندازه از همزن کار کشیده‌اید و بر اثر استفاده‌ی زیاد همزن داغ شده و حرارت بالای موتور این بوی سوختگی را ایجاد کرده است. یا اینکه موتور مشکل پیدا کرده و سیم پیچی آن از نظر فنی با اشکال مواجه شده. در این حالت همزمان با بوی سوختگی همزن نیز کار نمی‌کند. 

صدای همزن برقی

مشکلات رایج در همزن برقی؛ یکی دیگر از اشکالات همزن برقی مربوط به صدای همزن برقی است، در واقع برخی مواقع به محض روشن کردن همزن، صدای شدیدی به گوش می‌رسد که ناشی از برخورد شدید پره‌های همزن با یکدیگر است. صدای شدیدی که از همزن شنیده می‌شود به دلایل متعددی مانند خم شدن محور همزن، برخورد شدید حلقه‌های همزن با اشیاء سخت، عدم قرارگیری درست چرخ دنده‌‎ها در مکان مناسب، خارج شدن چرخ دنده از مکان مشخص و ... مربوط می‌شود.

در برخی مواقع صدای بلندی مانند هوم از همزن شنیده می‌شود و این در حالی است که همزن حرکت نمی‌کند. در این حالت امکان دارد که مشکل از نیم سوز بودن موتور باشد.

نکات ایمنی حین استفاده از همزن برقی

برای اینکه همزن برقی مدت زمان بیشتری سالم بماند و از بروز اشکالات همزن جلوگیری کرد، باید استفاده‌ی صحیح از همزن برقی را بلد باشید. در ادامه نکات مهم استفاده‌ی کاربردی و اصولی از همزن برقی را با هم بررسی خواهیم کرد. یکی از مواردی که حین استفاده از همزن برقی باید به آن توجه کنید، زمان مناسب استفاده از همزن است. سعی کنید هرگز در ساعاتی که جریان برق ضعیف است از همزن استفاده نکنید. چرا که در ساعتی که برق ضعیف است، امکان دارد که بر اثر وارد آمدن فشار بر موتور عملکرد دستگاه تحت تاثیر قرار گیرد.

یکی دیگر از موارد و نکاتی که حین استفاده و کار کردن با همزن برقی باید به آن دقت کنید مدت زمان استفاده از دستگاه است. سعی کنید با توجه به دفترچه راهنمای همزن برقی و مطالعه‌ی دقیق آن از دستگاه استفاده کنید و هرگز بیشتر از مدت زمان مشخص از آن استفاده نکنید. معمولاً هر 5 دقیقه یک بار بهتر است به همزن استراحت بدهید. در واقع با 5 دقیقه استفاده از محصول موتور دستگاه کمی گرم شده و دیگر سیستم خنک کنندگی از پس خنک کردن موتور برنمی‌آید و باید به همزن استراحت دهید تا دمای موتور کاهش یابد و عمر مفید آن نیز افزایش یابد. می‌توان به محض خنک شدن موتور و برگشت آن به حالت عادی دوباره از همزن استفاده نمود.

زمانی که کارتان با همزن تمام شد از کشیدن سیم خودداری کنید و بهتر است که ابتدا سرعت را بر روی صفر قرار دهید و برای قطع اتصال جریان برق از دستگاه با کشیدن دو شاخه از پریز برق این کار رانجام دهید و هرگز سیم رابط برق را نکشید تا سیم رابط دچار پارگی و اتصالات ناشی از آن نشود.


برای پاک کردن همزن لازم نیست که بدنه را با آب و مواد شوینده بشویید، بلکه با یک دستمال مرطوب و نم دار به راحتی می‌توانید بدنه را تمیز کنید. دقت داشته باشید که ریختن آب بر روی بدنه‌ی همزن امکان دارد مشکلاتی مانند سوختن موتور را در پی داشته باشد. چرا که آب از طریق منافذ روی بدنه به داخل محفظه نفوذ پیدا می‌کند و با خیس شدن موتور باعث سوخته شدن آن می‌شود.


یکی دیگر از نکاتی که حین استفاده از همزن اهمیت دارد و باید رعایت گردد، این است که زمانی که همزن روشن است و پره‌های آن در حال چرخش هستند قاشق یا هر وسیله‌ی دیگری را به همزن نزدیک نکنید و در این حالت اجازه ندهید وسایل خارجی به پره‌ها برخورد کنند و حوادث ناخواسته را ایجاد کنند.

حتما قبل از استفاده دفترچه راهنمای همزن برقی را مطالعه کنید، تا علاوه بر رعایت نکات ایمنی لازم، از مواردی که می‌توانید با این همزن هم بزنید اطلاع یابید.

 

کاربرد پره های همزن برقی

طرز استفاده از همزن برقی

نکات مهم خرید همزن برقی کاسه دار

 

ارسال دیدگاه
Captcha
عضویت در خبرنامه

از آخرین اخبار و محصولات ناسا الکتریک پیش از دیگران مطلع شوید و از تخفیف های داغ خبردار شوید.